Dierenarts Vanessa Meganck

Dag beestjes en baasjes! Welkom op deze website!
Mijn naam is Vanessa en in januari 2015 richtte ik deze eerstelijnspraktijk op te Smeerebbe-Vloerzegem. Hiervoor was ik werkzaam op de Facultaire Dierenkliniek te Merelbeke (dienst verloskunde) waar ik ook zes jaar doctoreerde op het onderwerp biest en diarree bij kalfjes.

Je kan bij ons terecht voor zowel grote als kleine huisdieren. Op deze praktijk mag elke beestje en baasje een warme en persoonlijke aanpak verwachten. Om stress in de wachtzaal te vermijden, werken we enkel op afspraak. Een huisbezoek is ook altijd mogelijk voor dieren die moeilijk vervoerd kunnen worden. Uiteraard kunnen bepaalde ingrepen of onderzoeken enkel op de praktijk gebeuren. De praktijk is uitgerust met gasanesthesie, hospitalisatie, een bloed- en urineanalyse unit. Voor verdere onderzoeken zoals echografie of radiografie verwijzen wij door naar collega’s met een gedegen kennis van deze specifiekere onderzoeken.

De passie voor dieren was er al van kleinsaf. Ook nu horen Mieke (Holstein Friesian koe), Bruce (Berner Sennen), Boris (Texel schaap), Delphine, Bieke, Kirsten, (Cochin krieltjes) en Gin en Tonic (de huispoezen) tot ons gezinnetje! Ons prachtig Belgisch Trekpaard Orco heeft een ereplaatsje in ons hart. Hieronder stellen Sara, Kyara en Kasja zichzelf even voor en Miguel, mijn man, staat ook regelmatig klaar om te helpen bij de verzorging van jullie lievelingen. De telefoon wordt normaal altijd beantwoord door één van ons vieren.

Indien we door dringende interventies toch even de telefoon op voicemail moeten laten komen, spreek een berichtje in en jullie worden zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Misschien tot straks!Dierenartsassistente Sara Vermassen

Hallo iedereen!

Mijn naam is Vermassen Sara en sinds september 2016 kom ik de praktijk versterken als dierenartsassistente. Nadat ik mijn diploma als Professionele Bachelor in de Agro- en Biotechnologie richting dierenzorg met onderscheiding heb behaald, heb ik 3 maanden vrijwilligerswerk gedaan bij Ibisring. Dit is een organisatie die zich bezighoudt met de conservatie en kweek van exotische vogels, waar ik tevens mijn laatste stage heb gedaan.

Al heel mijn leven heb ik een grote passie voor dieren, waardoor mijn studiekeuzes al vroeg waren gemaakt. Ik heb al verschillende avonturen en stages afgelegd, waaronder in Planckendael, Pluimveebedrijf Schouppe, Trimsalon Bobbie, uitstapjes in de natuur en in mijn eigen tuin (ik ben namelijk een grote vogelliefhebber).
Naast de vogelgekte in de tuin, heb ik ook twee fantastische viervoeters als huisgenoten, Alpha (een chocoladebruine labrador) en Goose (een kleurrijke, pluizige kat).

Wat voor job ik precies ging doen na mijn studies, wist ik nog niet, totdat ik bij DAP De Varing terecht kwam. Vanaf die dag wist ik dat er een nieuw avontuur is gestart, waarbij ik heel veel dieren en hun baasjes kan helpen. En om u nog beter van dienst te zijn, heb ik een extra opleiding gevolgd om hondentrimster te worden, zodat ik alle “tips and tricks” ken omtrent de vachtverzorging van uw dier. Daarnaast ben ik nu ook bezig om me te verdiepen in de wondere wereld omtrent kattengedrag.

Hopelijk tot ziens!
SaraDierenarts Kyara Straetmans

Hallo allemaal!

Mijn naam is Kyara Straetmans en vanaf 1 oktober 2020 spring ik bij in de praktijk. Eind juni heb ik de opleiding diergeneeskunde te Merelbeke afgerond, dit meer specifiek in optie paard. Mijn interesse stopt zeker en vast niet bij paarden alleen, het liefst zou ik alle beestjes en baasjes kunnen verder helpen. Daarom heb ik de voorbije twee jaar mijn opleidingsstages onder meer in deze praktijk uitgevoerd en zo al wat kunnen opsteken over de kleine huisdieren, kippen en herkauwers. Daarbovenop heb ik ook wat ervaring kunnen opdoen door het vrijwilligerswerk bij SOS Wilde dieren te Geraardsbergen.

Dieren spelen al mijn hele leven een belangrijke rol, thuis ben ik dan ook steeds omringd geweest door een grote beestenboel  . In mijn ouderlijk huis zijn onder meer deze deugnieten terug te vinden: Renco (Pomeriaan), Alfa (kat), Romeo (kat), Faro (kat), Lucifer (Maine coon), Pien (Maine coon), Amor & Shadow (chinchilla’s), Yoko, Yushi en hun zoon Radja (valkparkieten).

Een hele mond vol dus, maar ik kijk ernaar uit om ook jullie beestjes allemaal te ontmoeten.

Tot snel!

Kyara rottweiler

Externe Dierenarts Rebecca Van Dyck

Rebecca Van Dyck studeerde in 2015 af als dierenarts aan de universiteit van Gent met grote onderscheiding. Aansluitend deed ze er een internship van 14 maand op de dienst Kleine Huisdieren. Dit was een intensief jaar waarbij ze aan de zijde van Europese Specialisten op verschillende diensten roteerde. Vervolgens deed ze gedurende 6 jaar ervaring op in de eerste-, tweede- en derdelijnsdiergeneeskunde. 

De dermatologie heeft dierenarts Rebecca altijd enorm geboeid en gefascineerd. In 2019 startte zij daarom een intensief trainingsprogramma aan de ‘European school for Advanced Veterinary Studies (ESAVS)’ van de universiteit van Luxemburg. Dit ter verdere verdieping en specialisatie in de dermatologie. Deze opleiding werd succesvol afgerond en ze mag zichzelf nu ‘Certificate in de veterinaire dermatologie’ noemen. 

Rebecca is zorgzaam, toegewijd en enthousiast. De liefde voor de huisdieren en de passie voor de huidziekten leidde in 2021 tot het ontstaan van DermAnimal. Haar eigen freelance bedrijf waarbij Rebecca consulteert in samenwerkende dierenartsenpraktijken om patiënten met huidaandoeningen te verhelpen van hun klachten. Rebecca zal met veel zorg en toewijding uw huisdier onderzoeken en behandelen.

Zij zal iedere dinsdag tussen 13u30 en 18u30 beschikbaar zijn voor consultaties bij ons op de praktijk.

rebecca